top of page

Veelgestelde vragen

Heb ik recht op vergoeding vanuit de zorgverzekering? 

Vanuit de zorgverzekering wordt 3 uur diëtetiek per jaar vergoed. De kosten van de behandeling worden echter wel van je eigen risico afgetrokken, wat betekent dat het door de zorgverzekeraar bij jou in rekening wordt gebracht wanneer je je eigen risico nog niet hebt verbruikt. Ben je aanvullend verzekerd? Dan is er een kans dat je extra uren vergoed krijgt. 

Zijn er online consulten mogelijk middels beeldbellen? 

Online consulten zijn mogelijk middels beeldbellen. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig? 

Bij de meeste zorgverzekeraars is een verwijsbrief niet nodig om het consult vergoed te krijgen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je bij enkele zorgverzekeraars nog een verwijzing van de (huis)arts nodig. Raadpleeg jouw polis of neem contact op met jouw zorgverzekeraar. 

Is de drie uur die vergoed wordt vanuit de basisverzekering voldoende om de gestelde doelen te bereiken? 

Dit is erg persoonlijk en is afhankelijk van iemands persoonlijke situatie en doelen. Over het algemeen kun je een goede start maken met de drie uur die vergoed wordt. 

Wat als ik vragen heb of ergens tegenaan loop tussen de consulten door?

Tussen de consulten door kun je me altijd bereiken middels WhatsApp, e-mail of telefoon. Het stellen van vragen tussen de consulten door is kosteloos. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren op de vragen. 

Wat is het verschil tussen een voedingsdeskundige/gewichtsconsulent en een diëtist? 

Een diëtist heeft een erkende HBO-opleiding afgerond en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar dient een diëtist te laten zien dat er voldoende werkervaring is opgedaan en nascholing is gevolgd, om de titel diëtist te mogen behouden. De titel diëtist is beschermd, wat betekent dat alleen degene die voldoen aan deze eisen, zichzelf diëtist mogen noemen. De titel gewichtsconsulent/voedingsdeskundige zijn niet beschermd, wat betekent dat iedereen (ook zonder opleiding) zichzelf zo mag noemen. 

​

Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Over het algemeen begeleidt een gewichtsconsulent cliënten met een BMI van 18,5 tot 30. Bij gezondheidsproblemen/medische klachten dient een gewichtsconsulent door te verwijzen naar een diëtist. Een diëtist is de specialist op het gebied van voeding, zowel bij gezondheid als ziekte. 

bottom of page